طراحی سایت وردپرسی

طراحی سایت وردپرسی

وقتی حرف از طراحی سایت می شود؛ اگر حتی آشنایی کمی داشته باشید، نام وردپرس باز هم برایتان آشنا است!

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) رایگان می باشد که به راحتی می توان با آن سایت راه اندازی کرد.

از آنجایی که این سیستم مدیریت محتوا در جهان هم می توان گفت حرف اول را میزند؛ داخل ایران هم نسبت به پیشرفت جهانی همینطور بوده و استفاده های زیادی می شود.

برنامه نویس های ایرانی هم عقب نمانده و همزمان با برنامه نویس های اونور آبی کار های زیاد و با کیفیتی ارائه دادند.

وردپرس راست چین شده است و با زبان فارسی مشکلی ندارد؛ قالب های فارسی و راست چین شده ی زیادی برای آن نوشته شده. برنامه نویس و طراحان زیادی دارد و توی ایران نیز حرف زیادی برای گفتن دارد.

تقریبا می توان گفت تمام سایت های ارائه دهنده خدمات؛ مثلا سایت سایت های ارائه دهنده درگاه (پرداخت یار یا درگاه های مستقیم بانکی) پلاگین های اختصاصی برای وردپرس دارند.

از این رو راه اندازی یک سایت فروشگاهی یا یک سایت شخصی برای فروش های روزانه و یا محلی با وردپرس را می توان به راحتی انجام داد.

باتوجه به پلاگین هایی که روز به روز بیشتر می شوند و همچنین قالب هایی که نوشته می شوند، کاربری وردپرس روز به روز بیشتر می شود؛ تقریبا همه نوع سایت های فروشگاهی و وبلاگ و مدیریتی را می توان با وردپرس طراحی کرد.

امکانات مدیریتی وردپرس

درون وردپرس یک اکانت مدیریتی همان اول ساخت سایت ساخته می شود؛ اطلاعات مدیریتی در هنگام نصب اسکریپت درخواست می شود که در ادامه در بخش تنظیمات کاربران می توان آن ها را تغییر داد. همچنین می توان بی نهایت نویسنده و مدیریت سایت به آن اضافه کرد.

بی نهایت کاربر می توانند در آن ثبت نام کنند؛ البته به این موضوع توجه کنید که این بیشتر جنبه تعریفی دارد؛ مسلما به ازای هر تعداد کاربر یا مدیر که اضافه کنید، هاست و دیتابیس شما مشغول می شود و همچنین این سیستم مدیریتی نیز سنگین تر می شود؛ اما درباره این موضوعات محدودیتی ندارید!

از امکانات مهم وردپرس می توان به اضافه نمودن پلاگین اشاره کرد؛ شما می توانید سایت خود را تبدیل به یک وبلاگ شخصی کنید، در همین حال می توانید یک فروشگاه کوچک نیز راه اندازی کنید و محصولات خودتان را به صورت های مختلفی بفروشید! می خواهید یک سایت شخصی بزنید و مثلا توش محصولات دانلودی یا فیزیکی بفروشید؟ وردپرس می تواند همزمان این هارا بفروشد!

قابلیت اضافه کردن و ویرایش قالب نیز در وردپرس وجود دارد؛ برای افرادی که بلد باشند امکان بسیار جالب و مهمی است؛ البته دست زدن به آن ممکن است باعث از بین رفتن تنظیمات و یا طراحی فعلی سایت شود، بخاطر همین به طور کلی به افرادی که درباره طراحی و تغییرات قالب اطلاعی ندارند توصیه می کنیم به این بخش کلا دست نزنند.

امنیت سایت های وردپرسی

بذارید خیال شما را راحت کنیم؛ به طور کلی امنیت توی هیچ چیزی 100 درصد نیست، اگر بخواهیم درباره امنیت وردپرس صحبت کنیم، می توانیم بگوییم مثلا امنیت آن در حال عادی از 80 درصد شروع می شود؛ هر چه تعداد پلاگین ها و قالب هایی که نصب می کنید کمتر می شود، مخصوصا اگر پلاگین ها و قالب هایی که نصب می کنید از منابع غیررسمی و نامعتبر باشد! مثلا استفاده از پلاگین ها و قالب های کرک شده صد درصد باعث کاهش امنیت سایت شما می شود و حتی امکان دارد خدایی نکرده باعث از بین رفتن کسب و کار و سایت شما شود.

سایت های وردپرسی به دلیل اوپن سورس بودن اسکریپت آن (رایگان و در دسترس عموم بودن) امکان دارد با کوچک ترین تغییر و یا افزودن یک پلاگین یا قالب یا حتی فایلی که غیراصولی نوشته شده باعث کاهش امنیت سایت شود؛ بخاطر همین هست که تاکید می کنیم پلاگین ها و قالب هایی که نصب می کنید باید دارای منابع مورد اطمینان باشند.

اگر بخواهیم از همه صحبت های بالا فاکتور بگیریم؛ وردپرس امنیت بالایی دارد! بیسیک این اسکریپت امنیت فوق العاده بالایی دارد؛ اینکه امنیت آن پایین بیاید و یا سایت خراب شود، کاملا بستگی به نحوه مدیریت و طراحی شما دارد.

سرعت لود وردپرس

سایت های وردپرسی در حالت عادی سرعت لود خوبی دارند؛ چیزی که باعث کاهش لود این اسکریپت می شود، قالب ها و پلاگین های نصب شده در آن است.

بعد از طراحی سایت؛ به طور کلی کاهش سرعت مسئله ای اجتناب ناپذیر است. اگر فرض را بر این بگیریم که هاست یا سروری که استفاده می کنید سرعت خوبی دارد و مشکلی ندارد؛ می توان گفت وردپرس پس از مدتی با سنگین تر شدن سایت و اضافه شدن مطالب (سنگین تر شدن دیتابیس و طراحی قالب سایت و پلاگین ها و …) کم کم دچار کاهش سرعت می شود. البته راه حل های زیادی است که باعث افزایش سرعت لود سایت می شود؛ اما ما در اینجا قصد نداریم درباره این موضوع بحث کنیم. مسلما در مقاله های سایت درباره این موضوع برای شما خواهیم نوشت.

چیزی که می خواهیم درباره آن بحث کنیم؛ این است که نسبت به سنگین بودن CMS وردپرس، سرعت لود آن مناسب است؛ هرچقدر این سرعت کمتر شود به معنی سنگین بودن سایت و قالب طراحی شده آن است.

مثلا سایت های گرافیکی همیشه سرعت لود پایینی دارند. با این حال اگر سایت شما یک سایت خدماتی یا سایتی باشد که دارای امکانات زیادی است؛ سرعت لود آن نباید آنچنان برای شما مهم باشد، یک نمونه سایت سنگین موفق را می توانیم همین سایت دیجی کالا را اشاره کنیم؛ با اینترنت پرسرعت گوشی موبایل هم کلی طول می کشد تا صفحات این سایت لود شود؛ با این حال چون سایتی است که خدمات آن مورد احتیاج مردم است، کسی زیاد به موضوع سرعت لود پایین و سنگین بودن آن توجه نمی کند.

آخرش با وردپرس طراحی کنیم؟

توضیح دادیم که وردپرس امکانات بسیار زیادی دارد؛ امنیت آن بسیار بالا است. مدیریت آن آسان بوده و رابط کاربری خوبی دارد.

هزینه های نگهداری از سایت های وردپرسی چندان زیاد نیست و می شود یک هاست معمولی را نیز برای نگهداری آن ها خریداری کرد.

چرا که نه؟ اگر ایده یا سایت مدنظرتان را بتوانید با وردپرس پیاده کنید؛ با توجه به توضیحاتی که در این مقاله به شما توضیح دادیم، می توانید از وردپرس استفاده کنید.

تماس با ما